duminică, 10 februarie 2013

Instalare Recovery Mode,Rootare si Flash CLEAN ROM pentru Vodafone Smart II


 De cateva zile,sunt posesorul unui Alcatel V860,cunoscut ca si Vodafone Smart II.

 Primul lucru pe care am vrut sa il fac,dupa ce l-am butonat putin,a fost sa scap de toate siglele Vodafone din telefon. Nu am ceva cu reteaua Vodafone,dar nu imi plac telefoanele "branduite".

Al doilea lucru,a fost sa il rootez,pentru a avea control deplin asupra fisierelor de sistem.

      Toate aceste operatiuni le veti face pe propria raspundere,prin rootare si schimbarea ROM-ului veti pierde garantia telefonului. De asemenea,daca ati decodat telefonul,trebuie sa stiti codul care a fost introdus,deoarece,dupa root si instalarea altui ROM telefonul va va cere codul de deblocare retea (valabil pentru cartelele de Orange si Cosmote). De obicei,Vodafone Smart II se deblocheaza cu Broadcom Code Reader si codul este "00000000"(de 8 ori 0,fara ghilimele).

 Vom instala,pentru inceput RECOVERY MODE (meniul ce va fi afisat cand pornim telefonul cu tasta VOL + apasata). Recovery mode va fi folosit atunci cand vom face root.
Mentionez faptul ca telefonul care nu are Recovery Mode instalat,la apasarea butoanelor PORNIRE + VOL + va afisa un mesaj care va avertizeaza ca urmeaza sa stergeti toate datele din telefon,mesajul fiind in mai multe limbi si culori.
Puteti verifica asta si singuri,cu telefonul inchis,apasati butonul de PORNIRE si in acelasi timp,butonul de pe margine VOLUM +,dupa ce telefonul vibreaza,eliberati butonul de pornire,dar tineti apasat butonul de volum +,va aparea aceasta imagine:













 Cum sa instalam Recovery Mode pe Vodafone Smart II / Alcatel V860?
 Am ales aceasta versiune,cu doar 4 optiuni,pentru ca functioneaza butonul "Home",care in Recovery Mode are rolul de a selecta optiunea dorita.

   !!!  Inainte de toate trebuie sa aveti instalate driverele telefonului pe calculator si modul USB DEBUGGING activat. Pentru a-l activa trebuie sa intrati in SETARI --> APLICATII --> DEZVOLTARE (bifati casuta depanare USB). 
De asemena,bateria trebuie sa fie incarcata minim 80% pentru a nu se intrerupe vreun proces!!!

 1. Pentru inceput,descarcati arhiva de aici si extrageti fisierele din arhiva.
 2. Inchideti telefonul si porniti-l tinand apasate in acelasi timp tasta de PORNIRE si tasta VOLUM -    (jos),dupa ce telefonul vibreaza,eliberati tasta de pornire,dar tineti apasata tasta VOLUM - inca 2-3 secunde,va ramane pe ecran aceasta imagine:











 3. Conectati telefonul la calculator cu ajutorul cablului de date.
 4. Deschideti folderul pe care l-ati dezarhivat la pasul 1 si dati click pe "install-system-windows".
 5. Deconectati telefonul de la calculator si scoateti-i bateria
 6. Porniti telefonul tinand apasate butoanele PORNIRE si VOLUM + dupa ce telefonul vibreaza,eliberati tasta PORNIRE si continuati sa tineti apasat pe VOLUM + pana apare meniul Recovery Mode ca in imagine.
 Deocamdata nu vom folosi acest meniu, il vom folosi la rootare,in pasii urmatori, asa ca apasati prima optiune "Reboot system now".













18 comentarii:

  1. Salut :) Auzi am si eu o intrebare...

    De unde stiu daca am " driverele " instalate?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am avut niste erori folosind windows 8 64x pe care le-am rezolvat cu ajutorul altor impatimiti dar indicatiile tale functioneaza si am reusit sa am acel meniu de recovery ce inainte nu era.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Eduard,ma bucur ca ti-a folosit tutorialul meu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut! Exista vre-o posibilitate sa deblochezi telefonul de la retea, free ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inteles ca daca e inca in garantie, poti merge la shop la Vodafone si ti-l deblocheaza ei gratis. Nu ai nimic de pierdut daca incerci. Dar mai intai pune o cartela de orange sau cosmote, si scrie codul 00000000 ( 8 de zero ), cum a zis Alexe mai sus, sunt curios daca merge.

      Ștergere
    2. Buna ziua!
      Afirmatia este valabila doar pentru telefoanele achizitionate de la ei fara beneficii (pe puncte, abonamente promotionale etc). Daca telefonul este sub contract se plateste o taxa.

      Ștergere
  5. dar unde gasesc aceste drivere pentru ca in recovery mod nu reuseste sa il vada dacat ca android 1.0

    RăspundețiȘtergere
  6. cand deschid install-system-windows imi da "waiting for device" si il tin si o zi si nu il gaseste ce sa fac

    RăspundețiȘtergere
  7. HELP 4 step when i run install-system-windows waiting for device what i do wrog good_recovery i download from your link not work
    http://www.4shared.com/get/XfrKXmWH/Good_Recovery.html

    please english

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru posesorii de Vodafone Smart II din Bucuresti, care nu reusesc sa instaleze Recovery Mode, ii pot ajuta eu, GRATUIT ! astept mesaje pe yahoo, costelsoft

    RăspundețiȘtergere
  9. Bravo! Mersi. Acum recomanda-mi cateva custom ROM mai eficiente decat cel stock.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua! am un alcatel android II si nu se mai deschide. apare in mod repetat sigla vodafone. am tinut pasate tasta de deschidere, tastele de volum si home si mi-a aparut meniul de mai sus. cand ajung pe reboot apas tasta de deschidere si imi apare sigla vodafone. ce sa mai fac? Multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua am un alcatel v860/lvodafone smart 2 si am recovery instalat dar nu imi merge sa ii dau accept pe nimic ce ii pot face? Stima!

    RăspundețiȘtergere
  12. Bun gasit! Ma puteti ajuta cu un ROM original pentru Vodafone Smart II / Alcatel V860?
    Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut! nu este clar ceea ce vrei sa zici aici: " USB DEBUGGING activat. Pentru a-l activa trebuie sa intrati in SETARI --> APLICATII --> DEZVOLTARE (bifati casuta depanare USB). "
    Unde trebuie sa intrii in SETARI, in setarile telefonui? daca nu mai porneste deloc si nu am cum intra in setarile telefonului iar pe ecran apare doar sigla ANDROID afisandu-mi la apasarea tastelor power+vol up un mesaj care ma avertizeaza ca urmeaza sa sterg toate datele din telefon,mesajul fiind in mai multe limbi...ce pot face? cum pot instala recovery mode?

    RăspundețiȘtergere
  14. Am si eu un vodafone smart 2 blocat la logo android si fara recovery dar il vede pc ul insa ca broadcomm,mai pot sa l repar pt ca nu reusesc sa instalez driverele?

    RăspundețiȘtergere